Skip to content
Hortikey_logo_vector

U vindt ons in het hart van het Westland

Burgemeester Crezeelaan 42A

2678KZ De Lier

Nederland

T: +31 (0)174517700

Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

  Berg Hortimotive lid van de “Club van 100”

  Innovatie in de Nederlandse glastuinbouw staat de laatste jaren onder druk omdat  praktijkonderzoek steeds minder gesubsidieerd wordt. Berg Hortimotive staat bekend om zijn innovatieve karakter en vindt het daarom belangrijk om zich aan te sluiten bij de Club van 100 van de Wageningen University & Research (WUR) . De Club van 100 heeft als doel de kennis en het onderzoek blijvend te vernieuwen.

  Berg Hortimotive is ervan overtuigd dat bedekte tuinbouw een belangrijke bijdrage levert aan de oplossing van  het wereldwijde voedselvraagstuk in de komende decennia.  De Nederlandse tuinbouwsector heeft hierin een leidende positie. Berg Hortimotive maakt deel uit van dit cluster en werkt hier direct en actief aan mee. Elke dag levert Berg Hortimotive producten en systemen, van oogstwagen tot complete verpakkingslijnen, waarmee ze de belofte van “controlled growing” stap voor stap inlossen.

  Berg Hortimotive heeft de afgelopen jaren structureel samengewerkt met partners in het “Consortium Controlled Growing”. Binnen deze samenwerking is het bedrijf HortiKey geboren wat inmiddels volledig onder de Berg-groep opereert. HortiKey heeft haar focus op het  verzamelen van klimaat- plant en performance parameters waarmee het in staat is om de verschillende processen tijdens de teelt, de oogst en de oogstverwerking te optimaliseren. Hiermee heeft de kweker een sterkere focus op de output en de investeerder op return.

  Aansluiting bij de Club van 100 is dan ook een logische vervolgstap. Wil het Nederlandse tuinbouwcluster leidend blijven, dan is strategisch toegepast onderzoek in de sector cruciaal. “Met onze deelname in de Club van 100 draagt Berg Hortimotive haar deel daarin bij” aldus Bas Lagerwerf, algemeen directeur van Berg Hortimotive . “Bovendien is het een aanvullend netwerk met een gerichte focus op de plant en het klimaat, dat past uitstekend bij onze koers om meer data te verzamelen en deze om te zetten naar informatie waar de teler iets mee kan”.

  Met ons lidmaatschap van de Club van 100 wil Berg Hortimotive het belang van de WUR onderstrepen en deel uit maken van een belangrijk netwerk in de glastuinbouw.

  Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

   Back To Top