skip to Main Content

U vindt ons in het hart van het Westland

Burgemeester Crezeelaan 42A

2678KZ De Lier

Nederland

T: +31 (0)174517700

Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

  Slide

  VOORDELEN PLANTALYZER®

  De Plantalyzer® is een uniek instrument voor de nauwkeurige oogstprognose in trostomaten. De Plantalyzer® telt de voorraad trostomaten aan de plant in de kas en levert betrouwbare informatie voor een accurate inschatting van de oogst.

  Het systeem is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Wageningen UR en Berg Hortimotive. Deze ontwikkeling is mede mogelijk gemaakt door Rabobank.

  Plantalyzer

  Overzicht per pad

  De Plantalyzer® meet de onderste twee tot drie, vrij van blad hangende, trossen. Het systeem brengt de trossen per stengel in kaart, het aantal vruchten per tros en de kleur per vrucht. Zo verkrijgt u niet alleen inzicht in aantallen, maar ook in kleurstadia.

  Kleinere foutmarge

  De vruchten worden beoordeeld met speciale camera’s en software en niet door menselijke waarneming. De robot beoordeelt alleen de vruchten in het pad waar hij rijdt; daardoor ontstaat er een nauwkeurig en objectief overzicht. Door de informatie te koppelen aan praktijkdata uit de kas, wordt de foutmarge in de prognose maximaal verkleind.

  Betere prijsafspraken

  Door een nauwkeurige voorspelling van de oogst, kunt u zorgen voor een hoge leveringsbetrouwbaarheid. Daardoor kunt u betere prijsafspraken maken en hogere winstmarges realiseren.

  Gebruik buisrailsysteem

  De Plantalyzer® is uitgerust met het Greenhouse Positioning System en BergDrive en beweegt daardoor volledig autonoom door de kas. Het systeem rijdt automatisch van het betonpad de buisrail op en verplaatst zichzelf van pad naar pad. Het is dus niet nodig om nieuwe voorzieningen aan te leggen. De metingen kunnen ook ’s nachts worden verricht en hoeven andere werkzaamheden dus niet te verstoren.

  Plantalyze-machine-3

  Voordelen Plantalyzer®

  • Kleinere foutmarge oogstprognose
  • Groter deel vooraf vast te leggen door kleinere foutmarges
  • Lagere kosten (minder bij-kopen)
  • Meer tijd voor maken van juiste deal
  • Groter deel tegen betere prijs à hogere winstmarge
  • Minder verstoring planning na-oogst
  • Rationele vaststelling prijs
  • Hogere leveringsbetrouwbaarheid
  • Hogere voorspelbaarheid à minder speculatie

  Samen werken aan de toekomst

  Back To Top