Skip to content
Hortikey_logo_vector

U vindt ons in het hart van het Westland

Burgemeester Crezeelaan 42A

2678KZ De Lier

Nederland

T: +31 (0)174517700

Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

  PLANTALYZER®

  De meest accurate oogstprognose voor tomaten!

  Uw assistent

  Gebruik buisrailsysteem

  Duidelijk beeld

  Constante oogstprognose

  “Dit is een doorbraak. Met Plantalyzer verandert de keten van de tomatenteelt. We zien slechts het topje van de ijsberg.”

  Andreas Hofland, HortiKey

  “Royal Brinkman biedt tuinbouwondernemers wereldwijd kennis, kunde en innovatieve oplossingen. Ik ben trots dat we nu ook met de Plantalyzer tomatentelers de beste oplossing kunnen bieden in oogstprognose en zo hun bedrijfsresultaat kunnen verbeteren.”

  Ton van Mil, CEO Royal Brinkman

  Ton van Mil

  “Ik ben erg trots op de Plantalyzer, de data gedreven oplossing vanuit de Hortikey organisatie, waarmee de meest nauwkeurige oogstvoorspelling gerealiseerd kan worden. Ik zou telers willen uitdagen kennis te maken met de Plantalyzer, een eerste van de vele producten die we samen met trots gaan inzetten.

  Bas Brinkman, General Manager van Berg Hortimotive

  “De hoeveelheid data die de Plantalyzer genereert, geeft een geweldig overzicht van wat er gebeurt in de complete kas. De Plantalyzer maakt het mogelijk om de voorraad en de rijpheid van tomaten om te zetten in data. Deze unieke data uit de kas is de basis voor een nieuwe en betrouwbare oogstprognose, ook bij pieken en dalen in de productie.”

  Peter Hendriks, Managing Director LetsGrow.com

  peter-hendriks

  “Kunstmatige intelligentie zal een cruciale rol spelen in het autonoom en robuust telen. Historische ervaring en data zijn van groot belang. De Plantalyzer is daarin een belangrijke stap.”

  Erik Pekkeriet, Programma Manager Agro Food Robotics WUR

  Dagelijkse puzzel

  Brinkman.com

  Uw assistent

  De Plantalyzer is een unieke combinatie van een autonoom rijdende robot, waarmee tomaten aan de plant geteld en geclassificeerd worden, en slimme prognosesoftware. Het resultaat is betrouwbare informatie voor de meest accurate oogstprognose. U bereikt een optimalisatie in het proces tussen vraag en aanbod, waarmee u voedselverspilling in de keten reduceert en een nog betere klanttevredenheid kunt realiseren.

  hortikey_robot_achter_tomaten

  Gebruik buisrailsysteem

  De Plantalyzer is uitgerust met het ‘Greenhouse Positioning System, waardoor u de robot door middel van BergDrive volledig autonoom door de kas kunt laten bewegen. De Plantalyzer rijdt automatisch van het betonpad de buisrail op en verplaatst zichzelf van pad naar pad. Het is dus niet nodig om nieuwe voorzieningen aan te leggen. De metingen kunnen ’s nachts worden verricht om andere werkzaamheden overdag niet te verstoren.

  Vision software zorgt voor een duidelijk beeld

  2e generatie Plantalyzer Vision software voor hoge prestaties

  De Plantalyzer neemt foto’s van het onderste deel van de plant en met een deeplearning algoritme worden de tomaten op de foto’s geïdentificeerd en geteld. De nieuwe trostelalgoritme identificeert en telt vervolgens het aantal trossen. Ook wordt de kleur per vrucht bepaald en gecategoriseerd. Zo verkrijgt u niet alleen dagelijks inzicht in aantallen, maar ook in kleurstadia. Door middel van diepte informatie telt en beoordeelt de robot alleen de vruchten in het pad waar hij rijdt. Dankzij de robot krijgt u dit inzicht over een groot oppervlak van uw kas. Dit is de basis voor een goede oogstprognose.

  Constante oogstprognose

  De Plantalyzer heeft een constant voorspellingsniveau en kent dus geen menselijke afwijkingen. Door de plantdata te koppelen aan de door Letsgrow geïntegreerde algoritmes, krijgt u accurate stuurinformatie van de oogst. Zo weet u als teler precies wanneer en hoeveel tomaten u kunt oogsten om aan uw afzetafspraken te voldoen.

  Behoud controle

  Wij geloven dat wanneer telers wereldwijd ‘in control’ zijn over hun teelt, zij hun maximale teeltopbrengst kunnen bereiken in een schone en duurzame teelt. Zowel bij de teelt als bij de oogst wilt u de zekerheid van voldoende en in de gewenste kwaliteit beschikbare afzet hebben. Met onze Plantalyzer krijgt u hier meer grip op.

  Met de Plantalyzer heeft u:

  • Grip op verkoopprijs; afstemming met retail is preciezer op de actuele voorraad
  • Grip op arbeid; op planning van productiepersoneel maar ook op logistieke handelingen en benodigdheden
  • Grip op afzetvolume; door een beter inzicht in uw volume kunt u het aanbod sturen en uw afspraken nakomen.

  De Plantalyzer zorgt ervoor dat u meer controle heeft op de keten. Hierdoor komt uw Lean productie op een hoger niveau en realiseert u een hogere klanttevredenheid.

  The next level in controlled growing

  Contact

  HortiKey
  Burgermeester Crezeelaan 42A
  2678KZ De Lier
  Nederland
  T +31 (0)174517700
  KvK: 64926850

  Lees onze Privacy Policy

  Plantalyzer®  is a registered trademark of HortiKey International B.V.

  Back To Top