Skip to content
Hortikey_logo_vector

U vindt ons in het hart van het Westland

Burgemeester Crezeelaan 42A

2678KZ De Lier

Nederland

T: +31 (0)174517700

Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

  Innovatie in de tuinbouw brengt SeaSun en de Plantalyzer® samen

  SeaSun investeert al lange tijd in innovatieve ontwikkelingen in de glastuinbouw. Gedreven door de ambitie om steeds betere prestaties te leveren, start SeaSun met de Plantalyzer. Het is daarom de perfecte locatie om de Plantalyzer de mogelijkheid te geven om data te verzamelen voor de meest accurate oogstprognose. Andreas Hofland, General manager HortiKey, is enthousiast over de samenwerking die hij is aangegaan met Jozua Lagendijk, Managing director van SeaSun.

  SeaSun is zo’n 82 jaar geleden opgericht en bevindt zich in de kopgroep van haar branche. Het familiebedrijf investeert graag in innovatieve ontwikkelingen die spelen in de glastuinbouw. SeaSun beschikt onder meer over een demokas waar zij nieuwe ontwikkelingen in de praktijk kunnen testen. Het is een relatief groot bedrijf waar 600 werknemers elke dag met plezier hun werkzaamheden uitvoeren. SeaSun beschikt over een oppervlakte van 63 hectare kas op één locatie in Kapelle. Ze telen hier onder andere snoeptomaten, losse tomaten en de cherry pruimtomaat. Seasun verkoopt haar eigen product. ‘De lijnen tussen verkoop en productie zijn daardoor kort. Juist daarom zijn we ons bewust van het grote belang van accurate oogstprognoses. Met de Plantalyzer verwachten we dit naar een hoger niveau in het bedrijf te tillen’, aldus Jozua Lagendijk.

  De Plantalyzer verricht werkzaamheden in de Strabena tros-cherrytomaten in het net nieuw begonnen groeiseizoen. Op voorhand zijn er verschillende testen uitgevoerd zodat de Plantalyzer momenteel autonoom haar werkzaamheden verricht in het nieuwe groeiseizoen. De Plantalyzer is o.a. voorzien van nieuwe software, waardoor de teler ook in het weekend de Plantalyzer niet meer hoeft aan te zetten. Dit scheelt tijd en arbeidskrachten waardoor er tijd overblijft voor andere dingen.

  Jozua Lagendijk is eind december 2019 bij SeaSun aan de slag gegaan.

  SeaSun was op zoek naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Robotisering en we kwamen zodanig bij HortiKey terecht. Na een aantal constructieve gesprekken en testen is de samenwerking van start gegaan. We hopen uiteindelijk natuurlijk dat de resultaten boven verwachting zullen zijn en dat de Plantalyzer de oogstprognose beter uitvoert dan de mens”, aldus Jozua.

  Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

   Back To Top