Skip to content
Hortikey_logo_vector

U vindt ons in het hart van het Westland

Burgemeester Crezeelaan 42A

2678KZ De Lier

Nederland

T: +31 (0)174517700

Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

  Nieuwe versie Plantalyzer Vision software belooft >99% nauwkeurigheid

  De Lier – HortiKey heeft de prestaties van de Plantalyzer Vision software verbeterd. Het resultaat is een hogere nauwkeurigheid en een hogere consistentie in tomatendetectie. De nieuwe release komt met een extra optie: een tros-tel functie. Alle huidige operationele systemen worden bijgewerkt met de nieuwste Plantalyzer Vision software.

  Deeplearning algoritme voor tomatendetectie
  Na de eerste release in 2019 begon het ontwikkelingsteam te werken aan de volgende generatie Plantalyzer Vision software. Ze hebben de software geüpgraded met een deeplearning algoritme voor tomatendetectie. De uitdaging was om de software en hardware snel genoeg te hebben voor de juiste cyclustijden. Het resultaat is een uitstekende oplossing met grote capaciteit in beeldanalyses. Tijdens de inzet kan het systeem een enorme hoeveelheid beelden analyseren, waardoor de resultaten onmiddellijk na de inzet beschikbaar zijn.

  99% nauwkeurigheid
  De resultaten van de Plantalyzer Vision software zijn input voor de oogstvoorspelling. Daarom is er een aanzienlijke validatie uitgevoerd om de gegevens correct te interpreteren. Het resultaat van de validatie van de tomatendetectie in grove trossen is een ongelooflijke nauwkeurigheid van 99,7%. Verificatie op een tweede dataset van een ander grove tros ras uit een andere kas bevestigen een >99% nauwkeurigheid. De nieuwe Plantalyzer Vision software geeft een uitstekende basis van kwalitatieve resultaten voor oogstvoorspelling!

  Uitbreiding met trostelfunctie
  Het deeplearning algoritme voor tomatendetectie geeft ook nieuwe mogelijkheden. Een eerste resultaat is de uitbreiding van de software met een functie voor het tellen van trossen. Het verbetert de eindresultaten omdat de trossen nu al op de robot worden geteld in plaats van een berekening in het dashboard in een later stadium.

  Bijwerken van reeds operationele systemen
  Het deeplearning algoritme en het tellen van trossen zijn geïntegreerd in de Plantalyzer Vision software. Omdat de nieuwe release meer grafische verwerkingsprestaties vereist, zal op alle operationele systemen een nieuwe computer worden geïnstalleerd. Alle systemen zullen worden bijgewerkt met de nieuwe Plantalyzer Vision software release.

  Data analyse
  Plantalyzers zijn nu voor het derde jaar op de markt. Dit jaar zijn alle brongegevens, inclusief alle originele foto’s, van een volledig teeltseizoen opgeslagen. Deze unieke dataset biedt het ontwikkelingsteam nieuwe mogelijkheden om te werken aan data-analyse en simulatie voor nieuwe inzichten, onafhankelijk van operationeel gebruik.

  Klaar voor andere tomatenrassen
  Naast de verbeterde prestaties is de nieuwe Plantalyzer Vision software klaar om beter te worden toegepast op andere tomatenrassen. Validatie van de Vision software voor andere tomatenrassen gebeurt momenteel in de praktijk bij verschillende telers in de markt.

  Andreas Hofland, General Manager HortiKey: ‘De nieuwe Plantalyzer Vision software is een grote sprong voorwaarts voor de Plantalyzer prestaties en we zijn erg blij deze op de markt te kunnen brengen’.


  Meer informatie?
  Voor meer informatie over de Plantalyzer en de Plantalyzer Vision software kunt u contact opnemen met Andreas Hofland, General Manager van HortiKey.

  Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

   Back To Top