Skip to content
Hortikey_logo_vector

U vindt ons in het hart van het Westland

Burgemeester Crezeelaan 42A

2678KZ De Lier

Nederland

T: +31 (0)174517700

Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

  Verhaal 7: Onthulling van de digitale revolutie!

  Telen is topsport, met elke dag nieuwe uitdagingen. Bijvoorbeeld is er genoeg productie om aan de marktvraag te voldoen? Hoe creëer ik de optimale teeltomstandigheden en hoe zorg ik dat deze optimaal blijven? Hoe optimaliseer ik tussen kilo’s en kwaliteit?

  Plantalyzer
  Voor deze uitdagingen is de Plantalyzer ontwikkeld. Een uniek instrument voor de meest nauwkeurige oogstprognose. De Plantalyzer is het eerste volledig autonoom werkend systeem dat grootschalig automatisch plantdata ophaalt en verwerkt tot relevante informatie voor de teler.

  Wij zijn ervan overtuigd dat de Plantalyzer niet alleen de meest accurate oogstprognose levert, maar ook essentiële feedback aan de teler geeft door middel van grootschalig opgehaalde plantdata. Dankzij het state-of-the-art vision systeem, waarmee foto’s volledig automatisch geacquireerd en geanalyseerd worden, levert dit informatie op uit meer dan een miljoen foto’s per week. Die informatie geeft de teler een schat aan nieuwe inzichten. Zo is op kleurschaalniveau iedere dag bekend hoeveel tomaten er aan de planten hangen. Deze informatie is ook te bundelen met een optelling vanaf een gekozen kleurschaal. Hiermee is de teelt te monitoren en arbeid preciezer in te plannen.

  TomatoWorld
  Gerenommeerde partijen uit de industrie werken samen aan de digitale revolutie: het fieldlab data gedreven telen in TomatoWorld! Met trots is HortiKey partner geworden in dit grootste initiatief in data-gedreven telen. Intelligente sensoren, data en regeltechnieken gaan hierin aan elkaar gekoppeld en geïntegreerd worden zodat telers in de nabije toekomst steeds meer operationele processen kunnen overlaten aan AI software en automatisering.

  Telen is topsport en topsporters willen steeds beter en met de beste instrumenten werken. Nog meer uit de plant halen, de beste balans tussen kilo’s en kwaliteit. De beste timing om precies dat te leveren wat de klant vraagt. Wij zijn ervan overtuigd dat we met de partners in data gedreven telen in staat zijn om de topteler hierin optimaal te faciliteren. Niet zozeer om de menselijke intelligentie te verslaan, maar om juist de teler in staat te stellen nog beter te laten presteren.

  Let’s improve together
  Het sluit perfect aan bij de digitaliseringsstrategie van de Royal Brinkman Groep waar HortiKey onderdeel van is. Royal Brinkman Groep is in staat om onderdelen binnen de keten van dataverzameling tot en met aansturing van robots ook digitaal met elkaar te verbinden. Door het verbinden van de juiste partijen, onder de noemer ‘Let’s improve together’, neemt Royal Brinkman Groep een leidende rol in het stimuleren, versnellen, verbreden en verankeren van tech-innovaties in de tuinbouwsector. Zo wordt gewerkt om de digitale diensten, dat tot nu toe verschillende modules binnen de Royal Brinkman Groep zijn, aan elkaar te koppelen. Verschillende kennisdomeinen worden dan digitaal aan elkaar verbonden voor nieuwe diensten en teeltkennis. Deze koppelingen bieden de teler de volgende stap in automatisering en efficiency, zodat er met minder arbeid meer gedaan kan worden, en bovenal precisie in de aansturing en beheersing van de teelt.

  Kortom, met het gezamenlijke concept data-gedreven telen zorgen we voor eenvoud in de dagelijkse aansturing van de kasteelt. Gebaseerd op objectieve gegevens wordt het maximale potentieel van de plant benut. Het resultaat is constant hoge teeltresultaten, voorspelbare productie en minimalisering van input en afval. Het ondersteunt de JIT strategie en tegelijkertijd verhoogt het rendement van het bedrijf.

  Het geeft de topteler strategische input voor het maken van de beste beslissingen. Het zorgt dat de teler een groter areaal kan aansturen en zelfs meerdere vestigingen. Nieuwsgierig? U bent van harte welkom om de digitale revolutie te ervaren in het fieldlab TomatoWorld.

  Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

   Back To Top