Skip to content
Hortikey_logo_vector

U vindt ons in het hart van het Westland

Burgemeester Crezeelaan 42A

2678KZ De Lier

Nederland

T: +31 (0)174517700

Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

  Oogstprognose met nieuwe iPhone X van HortiKey

  Wim Roest van RedStar ontving uit handen van Andreas Hofland, general manager HortiKey, zijn ticket naar de toekomst. Met de beursactie tijdens de Fruit Logistica in Berlijn eerder dit jaar heeft de dochteronderneming van Berg Hortimotive actief ingezet op het bekend raken met het grote voordeel van het dagelijks geautomatiseerd en zeer nauwkeurig vaststellen van de oogstprognose.

  De Plantalyzer werkt volledig automatisch, er worden ter plekke beelden gemaakt en geanalyseerd. De resultaten worden daarna op het beeldscherm van de teler gepresenteerd. Daarmee is het in de tomaten het ultieme sensing instrument. De Plantalyzer is daarmee in staat om op grotere oppervlaktes de tomaten te tellen in rijpheid en hoeveelheid. Dit doet hij onvermoeibaar, elke dag weer, op exact dezelfde wijze. Dat het vaststellen van de nauwkeurige oogstprognose voor tomatenkwekers vele voordelen heeft, blijkt wel uit de grotere leverbetrouwbaarheid en daarmee het beter kunnen bepalen van de verkoopprijs.

  Ticket naar de toekomst

  HortiKey is een van de enthousiaste deelnemers aan de Green Tech in Amsterdam van 12 tot en met 14 juni en maakte op woensdag 13 juni de winnaar van de nieuwe iPhoneX bekend. Ook in het tomatenvak is men op zoek naar vaststelling van aantallen en uiteraard naar meer zekerheid in teeltopbrengst. Deze nieuwe manier van het vaststellen van de oogstprognose is het ticket naar de toekomst, waarin meer en meer geautomatiseerd en gedigitaliseerd plaatsvindt. ‘De keuze voor het verloten van een iPhoneX is bewust. Vroeger was het hebben van een iPhone een exclusief privilege, maar tegenwoordig kunnen velen niet meer zonder. Met de verloting van juist de nieuwste versie iPhone, willen we laten zien dat wat nog zo exclusief lijkt, binnen afzienbare tijd wereldwijd niet meer weg te denken is in de tomatenkwekerijen’, aldus Andreas Hofland van HortiKey.

  De Plantalyzer rijdt volledig autonoom en is uitgerust met het Greenhouse Positioning System waarmee altijd de locatie bekend is. De teler krijgt door deze nieuwste technologie van Berg Hortimotive inzicht wat de voorraad tomaten is op elke specifieke locatie in de kas. Ook maakt de Plantalyzer gebruik van BergDrive, het nieuwe operating systeem waarmee alle logistieke bewegingen in het bedrijf gecoördineerd worden.

  Plantalyzer in de praktijk

  De geautomatiseerde oogstprognose van de Plantalyzer lijkt in de tomatenkassen niet meer weg te denken in het dagelijkse proces. De inzet van deze met camera’s en sensoren uitgeruste robotwagen wordt ook in die kwekerijen regelmatig verder geoptimaliseerd en specifiek afgestemd op de toepassing en wensen van de kweker. Eind 2018 zal de Plantalyzer in diverse kassen de nauwkeurige telling verzorgen. Zelf ook geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan contact op met HortiKey en leer meer over het ticket naar de toekomst van oogstprognose.

  Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

   Back To Top