Skip to content
Hortikey_logo_vector

U vindt ons in het hart van het Westland

Burgemeester Crezeelaan 42A

2678KZ De Lier

Nederland

T: +31 (0)174517700

Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

  Plantalyzer Analytics software

  Na de laatste Plantalyzer Vision software release zijn de verzamelde data van een heel teeltseizoen opnieuw geanalyseerd met de meest recente Vision software. Met deze software is het mogelijk om de positie van trossen nauwkeurig vast te leggen. Deze output, samen met de trostellingen en kleurbeoordelingen, is opgepakt door LetsGrow.com om dit te vertalen naar praktisch toepasbare inzichten.

  Gezien de grote hoeveelheid data was de eerste stap om dit in duidelijk overzichtelijke grafieken en tabellen weer te geven. Hierdoor krijgt de gebruiker in één oogopslag,  in het LetsGrow.com dashboard, een overzicht van de aantallen trossen in verschillende kleursegmenten per pad-poot. Gemiddeld rijdt de Plantalyzer 2 kilometer per nacht, hierdoor krijgt de gebruiker dagelijks een precies én nauwkeurig beeld van de actuele hoeveelheden in de kas.

  De nieuwste toevoeging in de applicatie is het volgen van trossen in de tijd. De Plantalyzer Vision software identificeert tomaten en trossen en geeft deze unieke ID nummers. Op basis van deze nieuwe data heeft LetsGrow.com een software applicatie ontwikkeld waarmee tomaten over opeenvolgende dagen zijn te volgen. Hierdoor ontstaat een zeer nauwkeurig beeld van de doorkleuring op specifieke plekken in de kas. Deze nieuwe informatie, die tot op heden niet inzichtelijk te krijgen was, geeft de teler het benodigde inzicht om tijdig zijn strategie aan te passen op basis van zeer nauwkeurige data.

  Het analyseren van de doorkleuring is de basis van een goede oogstprognose; het tracken van tomaten in de tijd zorgt voor een nóg grotere nauwkeurigheid en daarmee voor de meest accurate oogstprognose. Op dit moment wordt de laatste ontwikkeling geïntegreerd en de oogstprognose applicatie zal dan ook naar verwachting op korte termijn klaar zijn voor gebruik.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Andreas Hofland, General Manager of HortiKey.

  Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

   Back To Top