Skip to content
Hortikey_logo_vector

U vindt ons in het hart van het Westland

Burgemeester Crezeelaan 42A

2678KZ De Lier

Nederland

T: +31 (0)174517700

Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

  Plantalyzer tijdens Fruit Logistica is ticket voor de toekomst

  Op de Fruit Logistica lanceert HortiKey, dochteronderneming van Berg Hortimotive, de Plantalyzer. Dit innovatieve systeem is een uniek instrument voor een nauwkeurige oogstprognose voor trostomaten. De Plantalyzer telt de voorraad trostomaten aan de plant in de kas en levert betrouwbare informatie voor een accurate inschatting van de oogst. Het systeem is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Wageningen UR. Deze ontwikkeling is mede mogelijk gemaakt door Rabobank.

  De Plantalyzer meet met speciale camera’s en software de onderste twee tot drie, vrij van blad hangende, trossen. Het systeem brengt vervolgens de trossen per stengel in kaart, het aantal vruchten per tros en de kleur per vrucht. De Plantalyzer geeft dus inzicht in aantallen én in kleurstadia. Door deze informatie te koppelen aan praktijkdata uit de kas, kan er een nauwkeurige voorspelling van de oogst worden gemaakt.

  Andreas Hofland, General Manager HortiKey: ‘Met de Plantalyzer krijgt de teler meer grip op zijn bedrijfsvoering. De Plantalyzer is in staat om op grotere oppervlaktes de tomaten te tellen in rijpheid en hoeveelheid. Dit doet hij onvermoeibaar, elke dag weer, op exact dezelfde wijze.’ De Plantalyzer werkt volledig automatisch, er worden ter plekke beelden gemaakt en geanalyseerd. De resultaten worden daarna op het beeldscherm van de teler gepresenteerd. Daarmee is het in de tomaten het ultieme sensing instrument.

  Verwerking van de nieuwste technologie

  Een andere noviteit is dat de Plantalyzer de Tesla in de kas is. Hij rijdt volledig autonoom, zonder inductie. De Plantalyzer is uitgerust met het Greenhouse Positioning System waarmee altijd de locatie bekend is. De teler krijgt door deze nieuwste technologie van Berg Hortimotive inzicht wat de voorraad tomaten is op elke specifieke locatie in de kas. Ook maakt de Plantalyzer gebruik van BergDrive, het nieuwe operating systeem waarmee alle logistieke bewegingen in het bedrijf gecoördineerd worden.

  Officiële lancering

  Bezoekers van de Fruit Logistica 2018 in Berlijn kunnen in de stand van Steenks Service en Berg Hortimotive (Hall 4.1 stand B11) voor het eerst kennismaken met de innovatieve Plantalyzer. De officiële lancering van het systeem zal plaatsvinden tijdens een symposium op de GreenTech, die in juni van dit jaar in Amsterdam plaatsvindt.

  Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

   Back To Top