Skip to content
Hortikey_logo_vector

U vindt ons in het hart van het Westland

Burgemeester Crezeelaan 42A

2678KZ De Lier

Nederland

T: +31 (0)174517700

Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

  Snelle accurate resultaten met de Plantalyzer

  De Plantalyzer is nu 9 maanden operationeel. In die periode zijn er grote stappen gemaakt. Naast een halvering van de oogstprognose foutmarge zijn er ook diverse software updates geweest in het autonoom rijden. Onder andere de rotatie-prestaties stegen naar 99%.

  In de zomer van 2020 is begonnen met de operationele inzet van de Plantalyzer. Er is gedurende de teelt data opgehaald voor de oogstprognose. Letsgrow.com ontwikkelde specifiek voor de Plantalyzer een prognosemodel. Hier werd gedurende de zomer mee getraind. Na de zomer, gedurende de resterende tijd van het teeltseizoen, is het prognosemodel getoetst en gevalideerd.

  Eind november waren de eerste resultaten van de validatie bekend. Normaal gesproken is het vaak in de tweede helft van de teelt moeilijker om prognoses te maken vanwege schommelingen in de productie. Er waren echter al snel na de start betrouwbare oogstprognoses berekend op basis van de opgehaalde plantdata. Andreas Hofland vertelt enthousiast: “Juist de schommelingen in productie door pieken en dalen worden heel goed voorspeld.” De eerste resultaten in deze periode gaven een halvering van de huidige oogstprognose foutmarge aan. De Plantalyzer doet zijn werk!

   

  Software updates

  Voor het teeltseizoen in 2021 heeft de Plantalyzer een update in de vision software gekregen, waarmee uiteindelijk de nauwkeurigheid in de prognose nog verder vergroot wordt. Andreas Hofland: “Ons doel is om een betrouwbaarheid van 95% voor onze klanten te realiseren.”
  Tevens is de detectie van tomaten uitgebreid naar tros cherrytomaten.  In januari en februari is eveneens gewerkt aan een grote update in de rij-software van de Plantalyzer. Met deze update is de rotatie- beweging verbeterd waardoor de Plantalyzer robuuster autonoom de buisrail op komt. Met de update ligt de prestatie op meer dan 99%. De hierboven genoemde updates gelden voor alle Plantalyzers.

  Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

   Back To Top