Skip to content
Hortikey_logo_vector

U vindt ons in het hart van het Westland

Burgemeester Crezeelaan 42A

2678KZ De Lier

Nederland

T: +31 (0)174517700

Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

  Uitslag Themaprijs Robotisering en datagedreven tuinbouw

  Op 21 april is op de Floriade in Almere de winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2022, thema Robotisering en datagedreven tuinbouw bekend gemaakt. Tuinbouw Ondernemersprijs is als geen ander in staat om de parels van de innovatieve tuinbouw in de schijnwerpers te zetten. Vier genomineerden waaronder Royal Brinkman Groep brachten mooie innovaties in om de tuinbouw verder te helpen. En daarmee zijn we eigenlijk allemaal winnaar. We feliciteren Gearbox die tot winnaar van deze themaprijs is uitgeroepen.

  Desondanks zijn wij ongelooflijk trots! De Plantalyzer® werd door de jury als één van de baanbrekende innovaties in de tuinbouw gezien. We voelen ons zeer vereerd en we zijn uiteraard blij! Het is een prachtige erkenning dat we met de digitaliseringsstrategie van Royal Brinkman Groep en invulling daarvan op de goede weg zijn. Bedankt!

  Synergetische samenwerking met ontwikkelpartners en eindgebruikers
  Royal Brinkman Groep is al meer dan 135 jaar in de mondiale tuinbouwsector geworteld. Het familiebedrijf werkt aantoonbaar succesvol samen met partners aan innovaties in de tuinbouw in het ‘Let’s Improve Together’ programma. Zo heeft Royal Brinkman in nauwe samenwerking met  Wageningen UR, Letsgrow.com en Berg Hortimotive/HortiKey de Plantalyzer® ontwikkeld. Daarbij zijn ook eindgebruikers nauw betrokken. De doorontwikkeling vindt op dezelfde wijze plaats.

  Plantalyzer® : Optimale oogstprognose voor duurzame tomatenteelt
  De Plantalyzer® is het eerste volledig autonoom werkend systeem dat grootschalig automatisch plantdata ophaalt en verwerkt tot relevante informatie voor de tomatenteler. Het is de sleutel naar duurzame toekomstgerichte tuinbouw waarin verschillende kennisdomeinen samenkomen in de volgende fase van datagedreven tuinbouw. De Plantalyzer® maakt niet alleen gebruik van eindgebruiker specifieke data, onder andere van de klimaatcomputer, het creëert bovendien nieuwe eindgebruiker data van de planten in de kas, in ongekende grote aantallen, met de nieuwste kunstmatige intelligentie in zowel de vision software als de prognosesoftware. De Plantalyzer® levert de informatie kant en klaar in een geautomatiseerde totaaloplossing aan de teler voor de aansturing, planning, (teelt)inzicht en verkoop. Wij geloven dat daardoor tuinbouwondernemers in staat zijn om optimaal bij te dragen aan de wereldwijde beschikbaarheid van voedsel en het verhogen van het welbevinden van mensen. Dat maakt dat de Plantalyzer® van unieke waarde is voor de teler, de vers-keten en de maatschappij.

  Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

   Back To Top