Skip to content
Hortikey_logo_vector

U vindt ons in het hart van het Westland

Burgemeester Crezeelaan 42A

2678KZ De Lier

Nederland

T: +31 (0)174517700

Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

  Verhaal 1: De beste technologie voor het elimineren van delta’s tussen voorspelling en realisatie

  De Plantalyzer, hét instrument voor de teler voor de meest accurate oogstprognose.
  In zeven verhalen vertellen we u graag over de betrokken partners, het unieke systeem, de allernieuwste technologie, de verschillende componenten en de werking ervan. Met de Plantalyzer lukt het u om de oogstprognose zo accuraat mogelijk te krijgen en de dagelijkse puzzel op te lossen.

  Verhaal 1: De beste technologie voor het elimineren van delta’s tussen voorspelling en realisatie

  Weet u waarom de Plantalyzer is ontwikkeld? Een teler houdt niet van onzekerheden.  Zeker niet op het gebied van oogst en afzet. Zowel tijdens de teelt als bij de oogst wil een teler zekerheid van voldoende en in de gewenste kwaliteit beschikbare afzet hebben en wil hij onbetrouwbare prognoses elimineren. Deze zorgen namelijk voor correctieve, kostenverhogende ingrepen, die het leveren van een gezond product tegen de juiste prijs in de weg staan. Kortom, de teler wil de delta’s elimineren tussen de voorspelling en realisatie van zijn productie.
  AI modellen zoeken patronen en zijn daarom niet in staat om plotselinge abnormale schommelingen te voorspellen. Dit geldt ook in de productie van tomaten waar soortgelijke onverklaarbare schommelingen plaatsvinden. Telers hebben onvoldoende informatie beschikbaar om het hele jaar door een accurate voorspelling te maken. Met name de pieken en dalen zijn lastig te prognosticeren; na de langste dag van het jaar wordt het steeds moeilijker om exact te kunnen voorspellen.
  De best presterende AI modellen hebben simpelweg te weinig data om de delta’s tussen de voorspelling en realisatie van de productie te elimineren. De Plantalyzer is ontwikkeld om deze delta’s te elimineren door het beste dat technologie te bieden heeft: dagelijks grootschalig opgehaalde plantdata combineren met de slimste AI modellen. Deze combinatie geeft de teler een troef in handen; hij is hiermee in staat om de meest accurate oogstprognose te maken.

  Achter de Plantalyzer staan zeer gerenommeerde bedrijven in de internationale glastuinbouw, met ieder hun eigen expertise die als component terug te vinden zijn in de Plantalyzer. Door deze gebundelde expertises biedt de Plantalyzer een totaalconcept en kan deze steeds verder doorontwikkeld worden. In verhaal 2 gaan we in op de partnerbedrijven en hun toegevoegde waarde aan het systeem van de Plantalyzer.

  HortiKey Plantalyzer is powered by Berg Hortimotive en Royal Brinkman

   

  Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

   Back To Top