Skip to content
Hortikey_logo_vector

U vindt ons in het hart van het Westland

Burgemeester Crezeelaan 42A

2678KZ De Lier

Nederland

T: +31 (0)174517700

Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

  Verhaal 2: De kracht van specialistische partners uit de internationale glastuinbouw

  De Plantalyzer, hét instrument voor de teler voor de meest accurate oogstprognose.
  In zeven verhalen vertellen we u graag over de betrokken partners, het unieke systeem, de allernieuwste technologie, de verschillende componenten en de werking ervan. Met de Plantalyzer lukt het u om de oogstprognose zo accuraat mogelijk te krijgen en de dagelijkse puzzel op te lossen.

  Verhaal 2: De kracht van specialistische partners uit de internationale glastuinbouw

  Achter de ontwikkeling van de Plantalyzer staat een team van de beste specialisten, afkomstig van  gerenommeerde bedrijven in de internationale glastuinbouw. Ieders expertise is als component terug te vinden in de Plantalyzer. HortiKey’s Plantalyzer is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Berg Hortimotive, Wageningen UR (WUR), LetsGrow.com en Royal Brinkman. Door de gebundelde expertises biedt de Plantalyzer de teler een betrouwbaar totaalconcept.

  We stellen u graag voor aan de Berg Hortimotive Groep, het moederbedrijf van HortiKey. Gebaseerd op meer dan 50 jaar ervaring in de wereldwijde glastuinbouw heeft de Berg Hortimotive Groep een productenprogramma ontwikkeld waarmee de hele logistiek in de kas kan worden uitgevoerd en geoptimaliseerd. Wist u bijvoorbeeld dat Berg Hortimotive de uitvinder is van de buisrailwagen? De nieuwe generatie interne logistiek van Berg Hortimotive werkt met het softwarepakket ‘BergDrive’. Met ‘BergDrive’ is de teler in control van haar voertuigen en de daaruit opgehaalde data. Berg Hortimotive is de producent van de Plantalyzer.

  Een andere partner is Wageningen University & Research (WUR). Met haar missie ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’, helpt zij hun hoogwaardige kennis van toegepast wetenschappelijk onderzoek overal ter wereld toe te passen. Voor HortiKey heeft de WUR het intelligente Vision systeem ontwikkeld. Zij heeft de nieuwste kennis op het gebied van beelddetectie in de kas voor hoog opgaande gewassen vertaald in geavanceerde software. Het high-end systeem analyseert de beelden real-time om de grote hoeveelheden data te kunnen verwerken.

  Partner LetsGrow.com is marktleider op het gebied van data-gedreven telen. Data die telers verzamelen zijn van grote waarde en heeft een actueel en praktisch nut bij het plannen van dagelijkse en lange termijn teeltstrategieën. Samen met het team Data Analytics van LetsGrow.com is er een specifiek AI prognosemodel ontwikkeld waarmee realtime, actuele en cruciale plantdata verwerkt worden tot de meest accurate oogstprognose. De data uit de Plantalyzer worden overzichtelijk weergeven in het platform MyLetsGrow. Leuk feitje: de lead data scientist van LetsGrow.com was lid van het team ‘AuTomatoes’ die in 2020 de Autonomous greenhouse challenge won.

  Ten slotte stellen we Royal Brinkman aan u voor. Royal Brinkman is leverancier, kennispartner en installateur voor de professionele tuinbouw wereldwijd. Opgericht in Nederland in 1885 exporteert Royal Brinkman naar meer dan honderd landen. Royal Brinkman is lokaal actief in 12 landen van waaruit specialisten en accountteams op betrouwbare wijze een breed scala aan producten en diensten leveren aan telers lokaal. Royal Brinkman breidt haar netwerk continue met waardevolle partners uit, zodat zij haar belofte, telers wereldwijd te kunnen ondersteunen om hun opbrengst te verbeteren, kan borgen. In de samenwerking met Royal Brinkman is de expertise en service van de Plantalyzer dan ook wereldwijd gegarandeerd.

  Kortom, de allerbeste specialisten zijn betrokken bij de Plantalyzer.

  Met de Plantalyzer worden iedere dag grootschalige plantdata opgehaald. In aantallen die tot voor kort onvoorstelbaar waren. Om dit voor elkaar te krijgen, is er een state-of-the-art Vision systeem gerealiseerd, waarmee de grote datastromen met foto’s volledig automatisch verzameld en geanalyseerd worden. In verhaal drie vertellen we u graag welke nieuwe informatie beschikbaar is voor de teler.

  Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

   Back To Top