Skip to content
Hortikey_logo_vector

U vindt ons in het hart van het Westland

Burgemeester Crezeelaan 42A

2678KZ De Lier

Nederland

T: +31 (0)174517700

Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

  Verhaal 3: Gedetailleerde inzichten tijdens productie

  De Plantalyzer, hét instrument voor de teler voor de meest accurate oogstprognose.
  In zeven verhalen vertellen we u graag over de betrokken partners, het unieke systeem, de allernieuwste technologie, de verschillende componenten en de werking ervan. Met de Plantalyzer lukt het u om de oogstprognose zo accuraat mogelijk te krijgen en de dagelijkse puzzel op te lossen.

  Verhaal 3: Gedetailleerde inzichten tijdens productie

  Tot voor kort werden productiecijfers alleen ná de oogst vastgelegd. Tomaten werden voor de productie weliswaar handmatig geteld, alleen betrof dit slechts een zeer beperkt deel van alle planten. Om een idee te krijgen, bij handmatige telling wordt er minder dan 1 promille aan plantdata geregistreerd, en dat één à twee keer per week. Handmatige telling door meerdere personen gaat ook ten koste van de nauwkeurigheid van data, want wat de één wel meetelt, doet de ander weer niet. Op die manier wordt het voor het bedrijfsmanagement lastiger om accurate oogstprognoses te doen richting in te zetten arbeid en de retailers.

  Met de Plantalyzer worden iedere dag grootschalige plantdata opgehaald. In aantallen die tot voor kort onvoorstelbaar waren. ‘Hoe dan?’, vraagt u zich vast af. Door een state-of-the-art vision systeem te ontwikkelen, waarmee grote datastromen met foto’s volledig automatisch geacquireerd en geanalyseerd worden. Per week levert dit informatie op uit meer dan een miljoen foto’s. Die informatie geeft de teler een schat aan nieuwe inzichten. Zo is op kleurschaalniveau iedere dag bekend hoeveel tomaten er aan de planten hangen. Deze informatie is ook te bundelen met een optelling vanaf een gekozen kleurschaal. Hiermee is de teelt te monitoren en arbeid preciezer in te plannen.

  Dankzij de gedetailleerde kasinventarisatie is ook de snelheid van doorrijping te volgen. De aantallen per kleurstadium worden in het dashboard op pad-poot niveau gepresenteerd in een ‘heatmap’. Deze geeft overzichtelijk de situatie in de kas en de veranderingen per dag weer; nieuwe informatie die tot voor kort niet verkrijgbaar was. Informatie die ook nog eens een waardevolle bijdrage levert aan het evalueren van teeltkundige strategieën.

  En last but not least: de prognoses. Dankzij de combinatie van deze grootschalig opgehaalde dagelijkse plantdata en AI modellering, worden keer op keer de meest accurate oogstprognoses geleverd. U kunt garanderen dat u de juiste kwaliteit, in het juiste volume, in de juiste verpakking, op het juiste moment en de juiste plaats levert. Die garantie wilt u namelijk uw afnemers kunnen geven.

  Met de Plantalyzer introduceert Berg Hortimotive uit haar ‘Smart Greenhouse Logistics’ programma de allernieuwste technologie voor logistiek in de kas. In verhaal vier nemen we u mee in de ‘BergDrive’ technologie, een platform met ongekende mogelijkheden.

  Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

   Back To Top