Skip to content
Hortikey_logo_vector

U vindt ons in het hart van het Westland

Burgemeester Crezeelaan 42A

2678KZ De Lier

Nederland

T: +31 (0)174517700

Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

  Verhaal 4: Logistieke autonomie in de kas naar een hoger niveau

  De Plantalyzer, hét instrument voor de teler voor de meest accurate oogstprognose.
  In zeven verhalen vertellen we u graag over de betrokken partners, het unieke systeem, de allernieuwste technologie, de verschillende componenten en de werking ervan. Met de Plantalyzer lukt het u om de oogstprognose zo accuraat mogelijk te krijgen en de dagelijkse puzzel op te lossen.

  Verhaal 4: Logistieke autonomie in de kas naar een hoger niveau

  Met de lancering van Hortikey’s Plantalyzer introduceert Berg Hortimotive de állernieuwste technologie voor logistiek in de kas uit haar programma ‘Smart Greenhouse Logistics’. Omdat de Plantalyzer ’s nachts rijdt wanneer niemand op het bedrijf aanwezig is, gelden er hoge eisen aan het zelfstandig rijden.
  In dit vierde verhaal leggen we uit wat daarbij komt kijken.

  Het onderstel van de Plantalyzer bestaat uit een platform met ongekende mogelijkheden. Routes worden bijvoorbeeld niet aangelegd met gezaagde inductielijnen, maar er wordt gebruik gemaakt van Gridmap technologie; op basis van een digitale map worden routes aangemaakt én gewijzigd. Het platform maakt ook gebruik van GPS. En dan niet het alom bekende satellietsysteem, maar het door Berg zelf ontwikkelde ‘Greenhouse Positioning System’. Met dit systeem is het platform in staat te navigeren en is altijd bekend waar die zich bevindt. De GPS en Gridmap zijn automatisch gekoppeld.

  ‘BergDrive’ is het ‘control center’ voor slimme logistiek. De Plantalyzer werkt met het BergDrive softwarepakket. Met BergDrive is de gebruiker in staat om commando’s naar het platform te sturen die het vervolgens gaat uitvoeren. Daarbij is het mogelijk de Plantalyzer een uitgestelde starttijd mee te geven. Op die manier kunnen de opdrachten uitgevoerd worden zonder aanwezigheid van een operator. De Plantalyzer kan bijvoorbeeld ’s nachts haar werk doen, waardoor het niemand in de weg rijdt en de teler ’s morgens vroeg direct aan de slag kan met de analyses.
  Een andere belangrijke functie binnen het systeem is de database. De data van de Plantalyzer wordt automatisch verzameld in deze database. Door de ‘API’, een automatische verbinding voor communicatie tussen BergDrive en LetsGrow.com, komen de gegevens in het MyLetsGrow dashboard.

  Dankzij vierwielsturing én vierwielaandrijving is het platform in staat zichzelf te manoeuvreren voor de buisrail van een pad. Het biedt de benodigde flexibiliteit om in een kleine ruimte te bewegen. Het platform rijdt zelfstandig van het betonpad de buisrail op. Hiervoor is het uitgerust met een buisrail detectiesysteem. Daarmee is het in staat zichzelf correct te positioneren voor de buisrail. Ook op de buisrail rijdt het platform dus volledig zelfstandig.

  Dankzij de állernieuwste technologie voor logistiek is de Plantalyzer in staat om voor tomatentelers elke nacht grootschalig plantgegevens op te halen. Met HortiKey’s Plantalyzer tilt Berg Hortimotive de logistieke autonomie in de kas dan ook naar een hoger niveau.

  In het eerste verhaal vroegen wij ons af of de Plantalyzer in staat zou zijn de delta’s tussen voorspelling en realisatie van de productie te elimineren.
  In verhaal vijf zullen we een antwoord geven op deze vraag.

  Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

   Back To Top