Skip to content
Hortikey_logo_vector

U vindt ons in het hart van het Westland

Burgemeester Crezeelaan 42A

2678KZ De Lier

Nederland

T: +31 (0)174517700

Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

  Verhaal 5: Verslaat de Plantalyzer menselijke intelligentie?

  De Plantalyzer, hét instrument voor de teler voor de meest accurate oogstprognose.
  In zeven verhalen vertellen we u graag over de betrokken partners, het unieke systeem, de allernieuwste technologie, de verschillende componenten en de werking ervan. Met de Plantalyzer lukt het u om de oogstprognose zo accuraat mogelijk te krijgen en de dagelijkse puzzel op te lossen.

  Verhaal 5: Verslaat de Plantalyzer menselijke intelligentie?

  In het eerste verhaal vroegen we ons af of de Plantalyzer in staat is om delta’s te elimineren tussen voorspelling en realisatie van productie. Met andere woorden: verslaat technologie menselijke intelligentie?  Eerste resultaten in grove trostomaten tonen dit aan. Juist op de spannende momenten met uitschieters in zowel piek-  of dalproductie presteert de Plantalyzer optimaal en levert het unieke relevante meerwaarde om het voortijdig inzichtelijk te maken. Dat is op zich ook logisch als je bedenkt dat de Plantalyzer elke dag informatie uit de kas haalt en dit vertaalt naar een weekvoorspelling. Veranderingen worden daardoor snel opgemerkt en elke keer wordt opnieuw berekend wat dit betekent voor de verwachte productie.

  De Plantalyzer is een uniek systeem met een volledig geautomatiseerd proces, dat bestaat uit intelligente logistiek, data acquisitie, beeldanalyse en -beoordeling, data transfer, modellering en dashboarding. Een buitengewoon handig instrument voor de verkoop. Mede door de aangesloten gerenommeerde bedrijven Berg Hortimotive, LetsGrow.com, Wageningen UR en Royal Brinkman, ontwikkelt de Plantalyzer zich tot hét systeem voor de meest accurate oogstprognose in de tomatenteelt.

  ‘Blijft het hierbij?’, vraagt u zich misschien af. Nee. We zien volop mogelijkheden in de ontwikkeling om de prestaties en inzetbaarheid van de Plantalyzer te verhogen, onder meer door het in te regelen voor andere type tomaten. En het mooie is dat dit in de life time updates van het systeem zit. Daarbij zien we ook mogelijkheden om functies toe te voegen. Zo zal de kwaliteitsbeoordeling binnen afzienbare tijd uitgebreid gaan worden. Deze is namelijk ook volledig compatibel en kan achteraf via een update toegevoegd worden.

  De ontwikkeling van de Plantalyzer is er één die niet op zichzelf staat, maar is onderdeel van de Royal Brinkman groepsstrategie in digitalisering. In het zesde verhaal zullen we hier nader op ingaan.

  Nieuwsgierig naar meer? Stel meteen uw vraag hier.

   Back To Top