De Plantalyzer, hét instrument voor de teler voor de meest accurate oogstprognose.
In zeven verhalen vertellen we u graag over de betrokken partners, het unieke systeem, de allernieuwste technologie, de verschillende componenten en de werking ervan. Met de Plantalyzer lukt het u om de oogstprognose zo accuraat mogelijk te krijgen en de dagelijkse puzzel op te lossen.
Verhaal 6: ‘Phenotyping’
De ontwikkeling van de Plantalyzer staat niet op zichzelf. Het is onderdeel van de lopende digitaliseringsstrategie binnen de gehele Royal Brinkman groep. Er is specifiek gekozen voor digitalisering van de teelt en oogst, ook wel phenotyping genoemd.
De achterliggende gedachte? Het automatiseren en digitaliseren van teelt en oogst.
CEO van Royal Brinkman Ton van Mil legt uit waarom Royal Brinkman investeert in digitalisering: “Er is een onderliggende maatschappelijke trend gaande in digitalisering. Dit leidt tot een toename in data-gedreven producten en diensten. Royal Brinkman heeft jaren terug met de lancering van haar webshop al ingespeeld op deze trend. Wij zien mogelijkheden de digitalisering door te vertalen naar het verder ontzorgen van onze klanten in hun primaire bedrijfsprocessen, waaronder de teelt en oogst. Over niet al te lange tijd verwachten we dat moderne teeltbedrijven niet meer zonder kunnen.”
De digitaliseringsstrategie binnen Berg Hortimotive Groep is op dit moment vertaald naar het Smart Greenhouse Logistics programma. In dit programma wordt het assortiment van Berg Hortimotive stapsgewijs intelligenter. Berg Hortimotive ziet kansen om de functies van de producten uit te breiden naar informatieverzamelaars en informatiedragers. Deze informatie kan de klant gebruiken om zijn processen te optimaliseren en eenvoud in het werk aan te brengen.
Inzoomend op de Plantalyzer, welke kansen zijn er voor deze oogstprognose robot in het digitaliseren van de teelt en het verzamelen van informatie? Andreas Hofland, General Manager van HortiKey, licht dit toe: “In het vorige verhaal is de kwaliteitsmonitoring van vruchten al ter sprake gekomen. Daarnaast zijn we een project gestart om afwijkend gedrag van planten in kaart te kunnen brengen. Dit project sluit aan bij de vorige fase waarin de vision software van de Plantalyzer is ontwikkeld.”
De MyScout app en de adviesdiensten voor gewasgezondheid van Royal Brinkman sluiten ook goed aan bij de digitaliseringsstrategie. Door informatie te koppelen, kan de teler eerder en beter de juiste informatie verwachten om zo de juiste corrigerende maatregelen te nemen.
De Royal Brinkman Groep is klaar voor de toekomst en kan dankzij de meerdere disciplines in haar groep de teler verder helpen op het gebied van digitalisering in de tuinbouw.